Ιδέες & Συνταγές

Φτιάξτε Τώρα Εύκολες Μελιτζάνες Harissa

Μμμ… Μελιτζάνες, ένα από τα πιο λαχταριστά λαχανικά του καλοκαιριού. Πόσες φορές τις έχουμε μαγειρέψει κι άλλες πόσες έχουμε νιώσει τη γλύκα τους να λιώνει στο στόμα. Από τα λαχανικά, που ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχουμε σε αφθονία και πολλούς τρόπους για να τις μαγειρέψουμε. Αυτήν τη φορά η όρεξη μας ανοίγει για μελιτζάνες harissa, μια πιο έθνικ συνταγή που μας έρχεται από την Ανατολή.

Χαρακτηριστικό της συνταγής – και το μυστικό της επιτυχίας – είναι τα μπαχαρικά. Το μείγμα που θα φτιάξατε παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για να έχει το ορεκτικό σας εξωτική και πικάντικη γεύση. Ένα εύκολο ορεκτικό για να συνοδεύσετε το καθημερινό τραπέζι του καλοκαιριού. Μπορείτε να συνδυάσετε τις μελιτζάνες harissa με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, αλλά θα σταθεί επάξια δίπλα σε όλα τα κυρίως πιάτα.

Extra tip: μην παραλείψετε να ξεπικρίσετε τις μελιτζάνες, ακόμα κι αν ο μανάβης σας εγγυηθεί ότι είναι “οι πιο γλυκές”. Δεν απαιτεί κόπο και χρόνο, ενώ θα έχετε ένα απόλυτα επιτυχημένο συνοδευτικό. Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως τα αποξηραμένα λαχανικά και τα λαχανικά σε σκόνη, όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο, είναι μία λύση για να δώσετε εύκολα γεύση σε κάθε πιάτο και να τα έχετε δiαθέσιμα πάντα στην κουζίνα σας.

Υλικά

Δύο μεγάλες μελιτζάνες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τσιπς τηγανητού κρεμμυδιού
Τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
Μαϊντανός για γαρνίρισμα
Πιπεριές τσίλι

Για το μείγμα μπαχαρικών

1/3 κ.γ. κόλιανδρο
1/3 κ.γ. κύμινο
1/3 κ.γ. πάπρικα
1/3 κ.γ. καυτερή πιπεριά σε σκόνη
1/3 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
1/3 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση

1. Κόβετε τις μελιτζάνες στα δύο και οριζόντια. Ρίχνετε χοντρό αλάτι, τις αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένετε καλά.
2. Απλώνετε λίγο λάδι και τις ψήνετε στον φούρνο στους 180°C.
3. Παράλληλα σε ένα μπολάκι ρίχνετε τα αποξηραμένα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε, ώστε να προκύψει μία ρευστή πάστα.
4. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες απλώνετε την πάστα και σερβίρετε με λίγη τριμμένη φέτα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *