Ιδέες & Συνταγές

Έξτρα Τυρένιο Vegan Casserole με Τόνο

Ναι! Οι απανταχού vegan παίρνουν τη δικαίωσή τους με αυτό το super creamy vegan casserole, που θα ζήλευε και ο πιο φανατικός κρεατοφάγος. Η γεύση του είναι κάτι περισσότερο από θεϊκή. Η υφή του απλά ονειρεμένη. Θα το βλέπετε στον ύπνο σας και θα παραμιλάτε, εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλο επίπεδο γεύσης.

Και φαγητό φούρνου και vegan και με όλη τη μεγαλοπρέπεια ενός κυριακάτικου γεύματος. Μην ψάχνετε άλλο, δεν του λείπει τίποτα. Ήρθε η ώρα να το φτιάξετε.

ΥΓ: Και τέλεια ιδέα για τη νηστεία. Yayy!

Υλικά
(για 6 άτομα)

500γρ Χυλοπίτες Κοζάνης
1 ματσάκι Βιολογικά Σπαράγγια σε Άλμη κομμένα στα τρία
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. βιολογική διατροφική μαγιά
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. κανέλα
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
2 ½ φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
3 φακελάκια Vegan Τόνο
2 φλ. τριμμένο φυτικό λιωμένο τυρί
3 κ.σ. πάνκο
¼ φλ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
2. Βράστε τις χυλοπίτες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλατίζοντας καλά το νερό πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, προσθέστε τα σπαράγγια. Σουρώστε και αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και βούτυρο. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το σκόρδο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό.

3. Προσθέστε στο τηγάνι διατροφική μαγιά, πάπρικα, κανέλα, αλάτι και πιπέρι για γεύση, ανακατεύοντας καλά, για να ενωθούν.
4. Ανεβάστε τη φωτιά στο δυνατό και ρίξτε το γάλα. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια προσθέστε τον φυτικό τόνο και μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
5. Προσθέστε το τυρί, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και το τυρί να είναι σφιχτό.
6. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά στο ταψί και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Από πάνω ρίξτε το πάνκο και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το τυρί να γίνει αφράτο.
7. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρετε με ψωμί σκόρδου, αν θέλετε.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *