Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για Ζελέ Φράουλα με Βότκα, Κόκκινα Φρούτα και Σαντιγί, που δε θα σταματήσετε να φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι. Ιδανική και τέλεια ιδέα για ένα πάρτι με φίλους στον κήπο, το μπαλκόνι ή την βεράντα. Φροντίστε να φτιάξετε πολλά, γιατί θα γίνουν ανάρπαστα!
Υλικά
1 φάκελος ζελέ φράουλα
1 κούπα βραστό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1/2 κούπα βότκα
1 κ.σ. ζάχαρη ή 1/2 κ.σ. στέβια
Για την σαντιγί
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
1 κούπα μούρα με μύρτιλα
πολύχρωμη τρούφα
φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη ζελέ, ρίχνουμε το βραστό νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν.
2. Προσθέτουμε το κρύο νερό και την βότκα κι ανακατεύουμε. Το κρύο νερό, μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό. Σε αυτήν την περίπτωση δε βάζουμε ζάχαρη.
3. Μοιράζουμε το υγρό ζελέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή παγωτού και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ δυνατά, μέχρι να σφίξει και να αφήνει γραμμές.
5. Όταν είναι έτοιμα τα ζελέ, προσθέτουμε στο κέντρο την σαντιγί, με ένα κουτάλι ή αν θέλουμε κάτι πιο επαγγελματικό με ένα κορνέ. Αφήνουμε χώρο γύρω γύρω για να βάλουμε τα φρούτα.
6. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και στολίζουμε με ένα φυλλαράκι μέντας.