Ιδέες & Συνταγές

Γλυκοπατάτες Φούρνου σαν Τηγανητές

Αυτές οι Γλυκοπατάτες Φούρνου σαν Τηγανητές είναι υπέροχα τραγανές και εθιστικές. Όμως, το καλύτερο από όλα είναι ότι έχουν πραγματικά λίγες θερμίδες. Ενδεικτικά, περιέχουν σχεδόν τις μισές θερμίδες σε σύγκριση με τις κλασικές πατάτες, ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και φυσικά έχουν απίστευτη γεύση. Φυσικα, το μείγμα μπαχαρικών με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι και μαύρο πιπέρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κανονικές πατάτες (θα χρειαστεί απλώς να αυξήσετε λίγο το χρόνο ψησίματος). Μην ξεχάσετε να τις βουτήξετε σε πικάντικη κέτσαπ, για να απογειώσετε την απόλαυση.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1 ½ κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Πικάντικη Κέτσαπ Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180.
2. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια ½ εκ., ρίξτε τες σε ένα μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
3. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τα στις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε.
4. Σε ένα ταψί, στρώσε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τις γλυκοπατάτες. Ψήστε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανό το κάτω μέρος. Στη συνέχεια γυρίστε τες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει και η άλλη πλευρά τραγανή, περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές και συνοδεύστε με Πικάντικη Κέτσαπ Χωρίς Γλουτένη.

 

Πηγή: cooking.nytimes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *