Τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει και ο νους μας ταξιδεύει στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, εκεί όπου το ζεστό κρασί – ή gluhwein όπως λέγεται παραδοσιακά – ρέει άφθονο σκορπίζοντας στον αέρα τα μεθυστικά του αρώματα. Κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισος και πορτοκάλι μπερδεύονται αρμονικά σε μια γλυκιά συνύπαρξη που μοσχοβολάει Χριστούγεννα.
Πιο εύκολα από ποτέ, μπορείτε να φέρετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, της Πράγας και της Βουδαπέστης, μέσα στο σπίτι σας και να αφήσετε να σας παρασύρει αυτή η βαθυκόκκινη μελωδία.
Συνταγή για το πιο εύκολο ζεστό κρασί:
Υλικά
2κ.σ. Χριστουγεννιάτικο Κρασί Μείγμα
1 λίτρο κόκκινο κρασί
μέλι ή ζάχαρη (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε 1 λίτρο κόκκινο κρασί.
- Αφού ζεσταθεί αρκετά και πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε δύο γεμάτες κουτελιές της σούπα από το μείγμα για το χριστουγεννιάτικο κρασί.
- Αφήστε το μείγμα μέσα στο κρασί για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα.
- Πριν το σερβίρετε αφαιρέστε το μείγμα και ζεστάνετε ξανά το κρασί ελαφρώς.
- Σε αυτό το σημείο προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι / ανά κούπα.
Tip: κρατήστε τα μεγάλα κομμάτια από το μείγμα για να στολίσετε τις κούπες, που θα το σερβίρετε.
Extra Tip: μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα Χριστουγέννων και με νερό σαν τσάι και να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.
Μοιραστείτε το gluhwein μαζί με τους αγαπημένους και χαρείτε αυτήν την υπέροχη, χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα που θα σας ζεστάνει.
Τα Χριστούγεννα έχουν το άρωμα του gluhwein.