Ιδέες & Συνταγές

Εύκολα Σαντουιτσάκια Caprese με Μοτσαρέλα

Πανεύκολα Σαντουιτσάκια Caprese με λαχταριστή μοτσαρέλα, απολαυστικά και μυρωδάτα. Η τέλεια ιδέα για ένα χορταστικό πρωινό, ένα ελαφρύ δείπνο ή ένα ξεχωριστό σνακ για το πικ-νικ σας.

Όπως συμβαίνει με πολλές εξαιρετικές εφευρέσεις της ιταλικής κουζίνας, όπως τα ζυμαρικά και η πίτσα και η σαλάτα Caprese, οι ρίζες τους δεν είναι ακριβείς. Είναι εύκολο να ερωτευτείτε αυτό το απλό αλλά εκλεπτυσμένο πιάτο, το οποίο έχει από μόνο του τα χρώματα και τις γεύσεις της ιταλικής μαγειρικής: ντομάτα, βασιλικός και μοτσαρέλα. Το caprese είναι επίσης ένας τρόπος ζωής, ένα πιάτο όπου τα συστατικά του είναι τα πάντα και η γεύση του απλή αλλά έντονη.

Υλικά
1 μακρόστενο ψωμάκι για σάντουιτς
3 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
χοντρές φέτες ντομάτας
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
Gourmet Dressing με Βασιλικό
φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
1. Ανοίξτε το ψωμάκι στη μέση και στρώστε στη μία μεριά 2 κ.σ. πέστο.
2. Βάλτε εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Γαρνίρετε με Gourmet Dressing Βασιλικό για έξτρα άρωμα και γεύση και με
λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

*Ήξερες για την Ιστορία της Καπρέζε;
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ήταν μια εφεύρεση ενός κτιστή που του άρεσε να περικλείει τα χρώματα της Ιταλίας – λευκό, κόκκινο και πράσινο – σε ένα πιάτο. Σίγουρα η πρώτη ιστορική αναφορά είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 όταν εμφανίστηκε στο μενού του Hotel Quisisana όπου ο Filippo Tommaso Marinetti, το καλοκαίρι του 1924 θεώρησε τα ζυμαρικά «ξεπερασμένα».
Τη δεκαετία του 1950, αναφέρεται ότι ο Βασιλιάς Φαρούκ, ζητώντας κάτι ελαφρύ ως ορεκτικό το απόγευμα, του σέρβιραν ένα σάντουιτς γεμιστό με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό. Είναι λοιπόν σίγουρα μία από τις ανακαλύψεις του εικοστού αιώνα.

Με τον μαζικό τουρισμό, το caprese έπαψε να είναι συνταγή αποκλειστικά του νησιού Κάπρι και έγινε διεθνές πιάτο.

Πηγή: www.italyheritage.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *