Οι Τηγανίτες με Ανανά, Μπέικον και Σιρόπι Σφενδάμου είναι μία λαχταριστή συνταγή, που μας έρχεται απευθείας από τον Καναδά. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε για πρωινό ή και brunch και φτιάξτε τη διάθεση σε αυτούς που αγαπάτε.
Υλικά
(για 4 άτομα)
Για τις τηγανίτες
340 γρ. Αλεύρι
380 γρ. γάλα
75 γρ. άχνη ζάχαρη
22 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 σακουλάκια)
2 αυγα
60 γρ. Βούτυρο
εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Για την γαρνιτούρα
220 γρ. ανανά
6 φέτες μπέικον
40 γραμμάρια σιροπιού σφενδάμου Maple Joe®
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα μαϊντανού
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίξτε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και μετά το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε δυνατά.
4. Ρίξτε το μισό υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά. Ανακατέψτε λίγο και στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό.
5. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
6. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι σε χαμηλή / μέτρια φωτιά.
7. Ρίξτε μια κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε να ψηθεί μέχρι να εμφανιστούν στην επιφάνεια μικρές φυσαλίδες. Γυρίστε τη τηγανίτα και ψήστε για 1 – 2 λεπτά.
8. Παράλληλα, κόψτε τις φέτες μπέικον σε μεγάλες λωρίδες και τις ψήνετε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι.
9. Κόψτε τον ανανά σε κύβους. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι σφενδάμου και ρίξτε τους κύβους ανανά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
10. Βάλτε 3 τηγανίτες σε κάθε πιάτο, την μία πάνω στην άλλη. Ρίξτε τον ανανά και το μπέικον. Αλατοπιπερώστε ελαφρώς και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως με σιρόπι σφενδάμου.
Πηγή: maplejoe.com