Εύκολο Porridge στο Φούρνο με Καρύδα και Βατόμουρα πάνω σε ξύλινη βάση κοπής
Ιδέες & Συνταγές

Εύκολο Porridge στο Φούρνο με Καρύδα και Βατόμουρα

Τραγανές μπουκιές από ζουμερά βατόμουρα, ανακατεμένες με μαλακή βρώμη και γλυκιά καρύδα, θα κάνουν αυτό το porridge στο φούρνο το αγαπημένο σου. Αν και μην εκπλαγείς όταν γίνει και το αγαπημένο των παιδιών, τα οποία θα ανυπομονούν να το δοκιμάσουν και θα το ζητούν ξανά και ξανά. Και είναι και σούπερ υγιεινό!

Επιπλέον, θα λατρέψεις την ευκολία με την οποία φτιάχνεται το porridge φούρνου και αποτελεί την πιο εύκολη λύση για το πρωινό. Συνήθως χρειάζονται λιγότερο από πέντε λεπτά για την προετοιμασία και μετά απλώς το βάζεις στο φούρνο για να συνεχίσει αυτός την υπόλοιπη δουλειά.

Tips και Συμβουλές

Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη, κλείνοντας το σε αεροστεγείς σακούλες. Για να το κάνεις αυτό, πρώτα περίμενε να κρυώσει, στη συνέχεια κόψ’ το σε κομμάτια και αποθήκευσε. Ξανα ζεσταίνεις εύκολα το porridge στο φούρνο μικροκυμάτων με μια κουταλιά της σούπας νερό.

Επίσης, καλό είναι να έχεις υπόψη πως όσο πιο μεγάλο είναι το ταψί, τόσο πιο λεπτή θα είναι η στρώση του χυλού και συνεπώς θα χρειαστεί λιγότερη ώρα στο φούρνο. Έτσι, ο χρόνος που θα χρειαστεί ο χυλός βρώμης στο φούρνο μπορεί να είναι από 30 εώς 45 λεπτά.

Υλικά

3 1/2 φλ. βρώμη
1/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
1 1/4 φλ. γάλα βρώμης ή καρύδας
1 φλ. βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 φλ. τριμμένη καρύδα (κράτησε ¼ για να την ρίξεις από πάνω)
2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κ.σ. γιαούρτι
½ φλ. τσιπς καρύδας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λάδωσε ένα μεσαίο ταψί και το άφησε το στην άκρη.
2. Συνδύασε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το βούτυρο, ανακάτεψε και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα και τα αυγά.
3. Ρίξε το porridge φούρνου στο ταψί και ψήσε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
4. Όταν είναι έτοιμο περιμένεις να κρυώσει και γαρνίρεις με τα τσιπς καρύδας και τα βατόμουρα.
5. Ανακάτεψε το βούτυρο αμυγδάλου με το γιαούρτι και ρίξ΄το από πάνω. Πασπάλισε με την υπόλοιπη καρύδα και έτοιμο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *