Ιδέες & Συνταγές

Λινγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς, Καλαμαράκια και Μάνγκο

Τα Λινγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς, Καλαμαράκια και Μάνγκο είναι για εσάς που ψάχνετε να μαγειρέψετε κάτι πολύ ιδιαίτερο, ώστε να εντυπωσιάσετε και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Η δημιουργία μέσα σας βρίσκει διέξοδο σε αυτό το μοναδικό πιάτο, που ξεχειλίζει από τα αρώματα των θαλασσινών. Επιπλέον, έχει αναμφίβολα εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ η ευχάριστη γλυκύτητα του μάνγκο, δένει φανταστικά με τα λαχταριστά αρώματα. Συνοδεύστε με λίγο ούζο και απολαύστε το στη βεράντα, με καλή παρέα, κάτω από την δροσερή αύρα του δειλινού.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. Μαύρα Λινγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς
μάνγκο
500 γρ. καλαμαράκια baby
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε ροδέλες
2 πρέζες πούδρα σκόρδου
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
Νερό από τα ζυμαρικά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνετε και κρατάτε μισό ποτήρι από το νερό τους.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πούδρα σκόρδου, για 10 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ούζο και περιμένετε να εξατμιστεί.
3. Προσθέτε την σάλτσα ντομάτας, το νερό από τα λινγκουίνι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέυετε λίγα λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα καλαμαράκια και να ρουφήξουν τα υγρά.
4. Τέλος, προσθέστε τα λινγκουίνι και τον βασιλικό και ανακατέψτε.
5. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με λεπτά φετάκια μάνγκο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *