Οι μπρουσκέτες με χοιρομέρι και δενδρολίβανο είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση για τις ξαφνικές επισκέψεις ή αν θέλετε να εμπλουτίσετε με στυλ ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών. Οι έντονα αρωματικές φέτες του καλού αλλαντικού, δένουν υπέροχα με τη γήινη γεύση της μαύρης ελιάς θρούμπας από τη Θάσο.
Υλικά
1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές, διαγώνιες φέτες
15 φέτες εκλεκτό χοιρομέρι
15 ελιές θρούμπα Θάσου
1 κ.γ. δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγανάκι αρωματίστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το δενδρολίβανο για 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
2. Ραντίστε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200 °C.
3. Παράλληλα, στο ίδιο τηγανάκι, ψήστε τις φέτες από το χοιρομέρι σε δυνατή φωτιά, 1 με 2 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να ροδίσουν.
4. τυλίξτε μία φέτα γύρω από μία ελιά, στερεώστε με οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τις στις μπρουσκέτες. Γαρνίρετε με δενδρολίβανο.