συνταγή για χούμους - μπολ με χούμους δίπλα σε ζυμωτό ψωμι
Ιδέες & Συνταγές

Αυθεντική Συνταγή για Χούμους – Εύκολη και Σπιτική

Αυτή η αυθεντική συνταγή για χούμους θα σας μάθει πώς να φτιάχνετε το χούμους σαν επαγγελματίας. Η συνταγή είναι από την οικογένεια της Αιγύπτιας Suzy Karadsheh με συμβουλές για αυθεντικό, απαλό και εξαιρετικά κρεμώδες χούμους.

Τι είναι το χούμους;

Είναι ένα ντιπ, ένα κρεμώδες συνοδευτικό για να βουτάς το ψωμί, από τη τη Μέση Ανατολή. Γίνεται από ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο λεμόνι και μπαχαρικά. Κρεμώδες, χορταστικό και γεμάτο με φυτική πρωτεΐνη. Επιπλέον, το χούμους σερβίρεται με ψωμί, αραβικές πίτες, κομμένα αγγούρια και ντομάτες και με πολλά ακόμα.

Υλικά

3 φλ. ελληνικά ρεβύθια
ζωμό από το βράσιμο
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο
Συμβουλή: για να ελαφρύνετε την έντονη γεύση, αφήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο να καθίσει σε χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
⅓ φλ. ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι

Γαρνιτούρα

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
μαγειρεμένα ρεβίθια
μαϊντανός

Εκτέλεση

1. Μουλιάστε όλο το βράδυ τα ρεβύθια και στη συνέχεια βράστε τα για 2 ώρες.
2. Σκεπάστε τα ρεβύθια με ζεστό νερό και προσθέστε 1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα. Αφήστε για λίγα λεπτά. Πάρτε μια χούφτα ρεβίθια και τρίψτε κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τις φλούδες. Πετάξτε το περίβλημα. Αφήστε τα ρεβύθια να κρυώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε.
3. Βάλτε τα ρεβύθια σε μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε σιγά σιγά ζωμό από τα βρασμένα ρεβύθια, μέχρι αν το κάνετε όσο λείο θέλετε.
4. Γαρνίρετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέστε μερικά ρεβίθια στη μέση και ρίξτε λίγα φύλλα από ψιλοκομμένο μαϊντανό.


5 Σημαντικές συμβουλές και tips

Μαγειρέψτε καλά τα ρεβύθια.
Αφού μουλιάσετε όλη τη νύχτα, μπορείτε να αφήσετε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν σε νερό για περίπου 2 ώρες μέχρι να βράσουν καλά και να μαλακώσουν. Αυτό θα σας δώσει πιο κρεμώδες χούμους.

Ξεφλουδίστε τα ρεβύθια.
Ο φλοιός είναι βρώσιμος φυσικά, αλλά αν θέλετε κρεμώδες χούμους, ξεφλουδίστε τα ρεβύθια και πετάξτε το φλοιό. Μουλιάστε τα σε ζεστό νερό με λίγη μαγειρική σόδα, η οποία αφαιρεί αμέσως το περίβλημα από τα ρεβύθια. Βεβαία, αν δεν το κάνετε δε θα αλλάξει η γεύση, αλλά θα δώσει στο χούμους έναν πιο ρουστίκ χαρακτήρα.

Χρησιμοποιήστε ποιοτικό ταχίνι.
Το ταχίνι είναι βασικό συστατικό σε μια αυθεντική συνταγή χούμους. Θα προσθέσει αυτή την πλούσια συνοχή και τη λεπτή γεύση του σουσαμιού.

Για αφράτο χούμους, προσθέστε ένα παγάκι ενώ ανακατεύετε.
Ακούγεται τρελό έτσι; Κι όμως τα παγάκια βοηθούν στο χτύπημα του χούμους, ώστε να αποκτήσει πιο κρεμώδη υφή – περίπου όπως το φρέσκο ​​παγωτό.

Μην βιάζεστε!
Αφήστε το μίξερ να λειτουργήσει για 4 έως 5 λεπτά. Έτσι το μείγμα θα αναμειχθεί αρκετά καλά και θα αποκτήσει μια λεία υφή. Δοκιμάστε και, εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ζωμό από το βράσιμο για να συνεχίσετε να κάνετε το χούμους όσο κρεμώδες θέλετε.

 

Πηγή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *