Ιδέες & Συνταγές

Κέικ με Παπαρουνόσπορο και Λεμόνι

Κέικ με Παπαρουνόσπορο και Λεμόνι γρήγορο, εύκολο και υγιεινό. Η δροσερή νότα των εσπεριδοειδών το κάνει ιδανικό για όλες τις ώρες, ενώ ο παπαρουνόσπορος του δίνει τέλεια υφή.

Υλικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml μέλι
110 γρ. παπαρουνόσπορο
40 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
5 αυγά
ξύσμα λεμονιού
μαρμελάδα λεμόνι
μπέικιν πάουντερ
αλάτι
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
3. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον παπαρουνόσπορο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τους κρόκους, έναν έναν μέχρι να αφομοιωθούν. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε πρώτα το μέλι και μετά το μείγμα με τα στερεά και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
5. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια με λίγο αλάτι και ενσωματώστε τα απαλά στο κέικ.
6. Ψήστε σε φόρμα, που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε το να κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα και απλώστε στην επιφάνεια την μαρμελάδα λεμόνι. Πασπαλίστε το κέικ με παπαρουνόσπορο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *