κεφάλι edam με φράουλες
Ιδέες & Συνταγές

Φρέσκια Σαλάτα με Edam και Μαρμελάδα Φράουλα

Εκμεταλλευόμαστε τις φράουλες, τώρα που είναι στην καλύτερή τους εποχή και δεν μπορούμε να τις χορτάσουμε. Μία φρέσκια και δροσερή σαλάτα, με ιδιαίτερα και γλυκά αρώματα.

Υλικά
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια φύλλα ρόκα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί Edam
Αλάτι και Πιπέρι Μαύρο σε Σκόνη
1/2 φλιτζάνι κομμένες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο κάσιους ή βούτυρο αμυγδάλου
Δυόσμο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τη φύλλα ρόκα, το Edam, τις φράουλες και τους ξηρούς καρπούς σε μία σαλατιέρα.

2. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, κλείστε το καπάκι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίξτε τη σάλτσα σε όλη τη σαλάτα, προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και στολίστε με δυόσμο.

Μία κούπα φρέσκες φράουλες (166 γραμμάρια) περιέχει μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά στις ακόλουθες ποσότητες:

Ήξερες ότι..
Οι φράουλες περιέχουν μια σειρά από ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελλαγικό οξύ, η κερσετίνη και η καμπφερόλη. Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα η θρεπτική αξία της φράουλας:

Θερμίδες: 53 kcal
Πρωτεΐνη: 1,11 g
Υδατάνθρακες: 12,75 g
Διαιτητική ίνα: 3,3 g
Ασβέστιο: 27 mg
Σίδηρος: 0,68 mg
Μαγνήσιο: 22 mg
Φώσφορος: 40 mg
Κάλιο: 254 mg
Βιταμίνη C: 97,6 mg
Φολικό οξύ: 40 μικρογραμμάρια (mcg)
Βιταμίνη Α: 20 διεθνείς μονάδες (IU)

Πηγή: www.womenshealthmag.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *