κεφάλι edam με φράουλες
Ιδέες & Συνταγές

Φρέσκια Σαλάτα με Edam και Μαρμελάδα Φράουλα

Εκμεταλλευόμαστε τις φράουλες, τώρα που είναι στην καλύτερή τους εποχή και δεν μπορούμε να τις χορτάσουμε. Μία φρέσκια και δροσερή σαλάτα, με ιδιαίτερα και γλυκά αρώματα.

Υλικά
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια φύλλα ρόκα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί Edam
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κομμένες φράουλες
1/2 φλιτζάνι σπασμένα κάσιους ή αμύγδαλα
Δυόσμο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τη φύλλα ρόκα, το Edam, τις φράουλες και τους ξηρούς καρπούς σε μία σαλατιέρα.

2. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, κλείστε το καπάκι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίξτε τη σάλτσα σε όλη τη σαλάτα, προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και στολίστε με δυόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *