ζυμαρικά με κόκκινη, ρουστίκ σάλτσα
Ιδέες & Συνταγές

Ζυμαρικά με Σάλτσα Ρουστίκ και Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα Ζυμαρικά με Σάλτσα Ρουστίκ και Λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια εύκολη συνταγή, απλή στην παρασκευή της και πολύ θρεπτική. Η χορτοφαγική σάλτσα από μανιτάρια, λαχανάκια Βρυξελλών και ντομάτα δίνει σε αυτό το πιάτο με ζυμαρικά μια ρουστίκ αίσθηση και απαράμιλλη γεύση.

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

500 γρ. μακαρόνια
3 μέτριες ντομάτες καρέ
200 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Πεκορίνο τριμμένο
μαϊντανός
ζωμός (ή κύβος)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση και κάθε μισό στα τέσσερα. Διαχωρίστε τα φύλλα και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Χοντροκόψτε το κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το σκόρδο και σοτάρετε σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
2. Προσθέστε τα μανιτάρια και μόλις χάσουν τα υγρά τους, προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις ντομάτες, το αλάτι και 2 κουτάλες από το ζωμό και σιγοβράστε με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
3. Παράλληλα βράστε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι, μέχρι να γίνουν al dente. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση μαζί, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά.
4. Σερβίρετε με μπόλικο πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

*Ήξερες ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Κ; Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα τραύματα να θεραπεύονται σωστά και σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις μπορεί η βιταμίνη Κ να βοηθήσει να κρατήσει τα οστά υγιή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *