Ιδέες & Συνταγές

Μπολονέζ με Χοντρά Μακαρόνια, Πεκορίνο και Καρύδια

Μία πιο γκουρμέ εκδοχή της κλασικής και αγαπημένης μας μπολονέζ. Τα καρύδια δίνουν στο πιάτο υπέροχη τραγανή υφή και το πεκορίνο χαρίζει μια πικάντικη σπιρτάδα.

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

500 γρ. μακαρόνια Bucatini
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά ανάμεικτο
2 τριμμένες ντομάτες
300 γρ. Pecorino τριμμένο
1 φλιτζάνι καρύδια
μαύρο πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζετε νερό σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και μαγειρεύτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Τρίβετε τα καρύδια στο μούλτι, να γίνουν χοντροκομμένα.
3. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα από τις δύο ντομάτες και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4. Προσθέστε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρετέ τα στο μπολ με το τυρί. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον κιμά, τα καρύδια και άφθονο πιπέρι. Γαρνίρετε με λίγο ακόμα πεκορίνο. Σερβίρετε την μπολονέζ αμέσως.

*Ήξερες ότι..
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, η μπολονέζ φαίνεται να μην σχέση με την πόλη της Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία. Οι ιστορικοί συμφωνούν ότι το πιάτο προήλθε από την Ίμολα, μια πόλη που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της Μπολόνια, και φιλοξένησε την πρώτη τεκμηριωμένη σάλτσα ραγού, που χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *