Οι Φαρφάλες με Δροσερή Σάλτσα Ρεβυθιού είναι ένα πιάτο, πολύ εύκολο στην προετοιμασία. Ένα εξαιρετικά νόστιμο γεύμα για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, που θα γίνει το αγαπημένο σας.
Υλικά
1 και ½ φλιτζάνι βραστά ρεβύθια
500 γρ. φαρφάλες
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
νερό από τα ζυμαρικά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό από μισό λεμόνι
Τριμμένη Grana Padano
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Αλέστε 1 φλιτζάνι ρεβύθια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση και να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε με λίγο ακόμα νερό.
3. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τη σάλτσα ρεβιθιού. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα υπόλοιπα ρεβύθια. Γαρνίρετε με τριμμένη grana padano και φέτες λεμονιού.
*Ήξερες ότι..
Τα ρεβίθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα όσπρια θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τρώγοντας όσπρια αντί για κρέας. Η καταγωγή τους είναι από την Ασία και πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.