τιραμισού σε πιάτο, πάνω σε τραπέζι
Ιδέες & Συνταγές

3 Μυστικά για να Φτιάξετε το Τέλειο Τιραμισού

Όταν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το τι επιδόρπιο να ετοιμάσετε, προτιμήστε το τιραμισού: θα είστε σίγουροι ότι θα κάνετε εντύπωση, αρέσει σε όλους ακόμα και παιδιά και είναι εύκολο, γρήγορο και φθηνό.

Τα μπισκότα

Φροντίστε να μην μουλιάσετε τα μπισκότα πάρα πολύ, διαφορετικά ο υπερβολικός καφές θα κάνει την κρέμα μασκαρπόνε να τρέχει. Μόλις εμποτιστούν, ευθυγραμμίστε τα στο ταψί με την εμποτισμένη πλευρά στραμμένη προς τα πάνω.

Η ζάχαρη

Η ζάχαρη πρέπει να δοσολογείται σύμφωνα με τον κανόνα του μισού μισού – που σημαίνει ότι η μισή θα χτυπηθεί με τους κρόκους και η άλλη με τα ασπράδια. Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα θα είναι μαλακή και συμπαγής ταυτόχρονα και η ζάχαρη δε θα είναι αντιληπτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιωμένη, βραστή ζάχαρη και ελαφρώς καραμελωμένη, αν θέλετε να παστεριώσετε τα αυγά.

Η κρέμα σαντιγί

Η σαντιγί δεν εμφανίζεται στην κλασική συνταγή για Τιραμισού, αλλά σε πολλούς αρέσει να τη χρησιμοποιούν αντί για τα ασπράδια. Εάν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε, για να δώσετε περισσότερη γεύση αφαιρέστε μερικά αυγά, επειδή δε θα σας αρέσει η επίγευση.

*Ήξερες ότι..
Το Τιραμισού φαίνεται να έχει εφευρεθεί στη δεκαετία του 1960 ή του 1970, αλλά πού και πότε ακριβώς είναι ασαφές. Ώστόσο. κάποιοι ισχυρίζονται ότι δημιουργήθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα στη Σιένα προς τιμήν του Μεγάλου Δούκα Κοσσίμο III.

Πηγή: www.lacucinaitaliana.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *