νιόκι με τυριά σε λευκό μπολ
Ιδέες & Συνταγές

Κλασική Συνταγή για Νιόκι Cacio e Pepe

Τα νιόκι cacio e pepe είναι μια κλασική συνταγή και αποτελεί ένα υπέροχο απλό πιάτο. Μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με μια σαλάτα αν θέλετε, για ένα χαλαρωτικό δείπνο ή ένα μεσημεριανό γεύμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500gr φρέσκα νιόκι πατάτας
200gr πεκορίνο ​​τριμμένο
70gr παρμεζάνα ​​τριμμένη
Μια χούφτα σπανάκι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 καρύδια

Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια – περίπου δύο έως τέσσερα λεπτά.
2. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας από το νερό μαγειρέματος και προσθέστε σταδιακά τα τυριά, ανακατεύοντας στο τηγάνι ώστε να γίνει μία σάλτσα.
3. Τρίψτε άφθονο μαύρο πιπέρι στη σάλτσα.
4. Στραγγίστε το νιόκι, κρατώντας ένα φλιτζάνι νερό μαγειρέματος και προσθέστε τα νιόκι στη σάλτσα. Ρίξτε τα χοντροκομμένα φύλλα από σπανάκι και ανακατέψτε. Σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τα καρύδια, τριμμένα ή ολόκληρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *