Την πρώτη φορά που θα φτιάξετε σούσι μόνοι σας, θα νομίζετε πως χρειάζεστε δάχτυλα ταχυδακτυλουργού. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη και φυσικά τα σωστά υλικά. Παναρισμένες γαρίδες, καπνιστός σολομός ή μήπως φρέσκιες εκδοχές με μάνγκο και αβοκάντο; Οι επιλογές είναι στα χέρια σας.
Υλικά
Για το ρύζι
300gr ρύζι για σούσι μαγειρεμένο με τις οδηγίες της συσκευασίας
100ml ξύδι ρυζιού
Για την ιαπωνική μαγιονέζα
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
Για το σούσι
25gr φύλλα nori (φύκια)
επιλέξτε από τα παρακάτω για τη γέμιση: λωρίδες αγγουριού, καπνιστός σολομός, καβούρι, γαρίδες βραστές ή πανέ, χέλι, λαβράκι, κονσέρβα τόνου, κόκκινη πιπεριά, καρότο, αβοκάντο, μάνγκο, κρεμμύδι, τυρί κρέμα.
Για το σερβίρισμα
wasabi
τζίντζερ
σάλτσα σόγιας
7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΣΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Εκτέλεση
1. Κρατήστε λίγο ρύζι. Τοποθετήστε ένα φύλλο nori στο ειδικό χαλάκι από μπαμπού, με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Βυθίστε τα χέρια σας στο νερό και, στη συνέχεια, τοποθετήστε μικρές χούφτες ρυζιού στην κορυφή, σε στρώμα πάχους 1 εκ, αφήνοντας την άκρη που βρίσκεται κοντά σας ελεύθερη και καθαρή.
2. Απλώστε λίγη ιαπωνική μαγιονέζα. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζας στη μέση του ρυζιού.
3. Προσθέστε τη γέμιση. Βάλτε μια σειρά από τα αγαπημένα σας γεμίσματα, όπως τον κλασικό συνδυασμό με τόνο και αγγούρι.
4. Τυλίξτε το. Σηκώστε την άκρη του χαλιού πάνω από το ρύζι, ασκώντας λίγη πίεση για να διατηρήσετε τα πάντα σε ένα σφιχτό ρολό.
5. Κολλήστε τις πλευρές σαν σφραγίδα. Όταν φτάσετε στην άκρη χωρίς ρύζι, ραντίστε με λίγο νερό και συνεχίστε να τυλίγετε σε ένα σφιχτό ρολό.
6. Αφαιρέστε το χαλί και τυλίξτε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Κόψτε το σούσι σε παχιά φέτες και, στη συνέχεια, ξετυλίξτε τη μεμβράνη.
Γαρνίρετε με γουασάμπι, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας.