Τα νιόκι cacio e pepe είναι μια κλασική συνταγή και αποτελεί ένα υπέροχο απλό πιάτο. Μπορείτε να το σερβίρετε μαζί με μια σαλάτα αν θέλετε, για ένα χαλαρωτικό δείπνο ή ένα μεσημεριανό γεύμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το σίγουρο είναι πως αυτή η Συνταγή Νιόκι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Τα νιόκι είναι διαδεδομένα σε όλη την Ιταλία με κάθε περιοχή να έχει τις δικές της παραδόσεις. Στην Καμπανία μαγειρεύονται συνήθως την Κυριακή με ναπολιτάνικη σάλτσα και μοτσαρέλα. Εσείς φτιάξτε τα όποια μέρα επιθυμείτε και να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να τελειώσουν πριν ακόμα βγουν από την κατσαρόλα.
Υλικά
(για 4 άτομα)
500gr φρέσκα νιόκι πατάτας
200gr πεκορίνο τριμμένο
70gr παρμεζάνα τριμμένη
Μια χούφτα σπανάκι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 καρύδια
Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα νιόκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια – περίπου δύο έως τέσσερα λεπτά.
2. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας από το νερό μαγειρέματος και προσθέστε σταδιακά τα τυριά, ανακατεύοντας στο τηγάνι ώστε να γίνει μία σάλτσα.
3. Τρίψτε άφθονο μαύρο πιπέρι στη σάλτσα.
4. Στραγγίστε το νιόκι, κρατώντας ένα φλιτζάνι νερό μαγειρέματος και προσθέστε τα νιόκι στη σάλτσα. Ρίξτε τα χοντροκομμένα φύλλα από σπανάκι και ανακατέψτε. Σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τα καρύδια, τριμμένα ή ολόκληρα.