Αυτή η συνταγή για Vegan Pancakes με Σπανάκι, Μπανάνα και Σιρόπι Μέντας είναι η αγαπημένη μας εκδοχή για υγιεινές τηγανίτες – όπως θα τις λέγαμε στα ελληνικά, από μπανάνα και σπανάκι. Γίνονται πολύ εύκολα στο μπλέντερ, χωρίς αυγά, χωρίς γάλα και χωρίς ζάχαρη. Και χωρίς γλουτένη! Παίρνουν γλυκιά γεύση με φυσικό τρόπο από τις ώριμες μπανάνες και είναι τέλεια ιδέα για πρωινό ή δείπνο τόσο για παιδιά, ‘η για να εισάγετε το σπανάκι στη διατροφή τους και όσο και για vegans.
Πώς να φτιάξετε τις βίγκαν τηγανίτες:
Αρχικά, επιλέξτε ποιο αλεύρι θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να φτιάξετε τις τηγανίτες από σπανάκι και μπανάνα με δύο επιλογές από αλεύρι, καθώς το κάθε ένα δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Για πιο αφράτα pancakes με ελαφριά υφή χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή απλό, λευκό αλεύρι. Από την άλλη, για πιο παχύρευστη υφή και πλούσιο σώμα, χρησιμοποιήστε βρώμη, πίτουρο βρώμης ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη.
Σε κάθε περίπτωση το μυστικό της επιτυχίας για τέλεια γεύση και γλύκα είναι πως όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες σας, τόσο πιο λαχταριστά και νόστιμα θα είναι τα pancakes σας.
Επιπλέον, καθώς αυτή η συνταγή είναι για vegan pancakes χωρίς αυγά, οι μπανάνες δε λειτουργούν μόνο ως φυσικό γλυκαντικό αλλά και ως συνδετικό.
Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακριβή ποσότητα μπανάνας της συνταγής και να την κάνετε πουρέ για καλύτερη υφή. Τέλος, όσο πιο δυνατό είναι το μπλέντερ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο λείο θα γίνει το μείγμα και θα έχετε φανταστικές τηγανίτες χωρίς κομματάκια. Αν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ δυνατό, δοκιμάστε να χτυπήσετε το μείγμα για περισσότερη ώρα.
Υλικά
1 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
3 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ. σπανάκι πούδρα ή 1 1/2 φλ. φρέσκο σπανάκι baby (όχι κατεψυγμένο)
από 1/2 μέχρι 3/4 φλ. φυτικό ρόφημα βρώμης χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
σιρόπι μέντας
Εκτέλεση
1. Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ανακατέψτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε ένα λείο μείγμα. Εάν επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε βρώμη, καλύτερα να τη χτυπήσετε πρώτα μόνη της μέχρι να γίνει σκόνη και στη συνέχεια να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε λίγο λάδι καρύδας και 3 κ.σ. από τη ζύμη για κάθε pancake. Ψήστε σε μέτρια φωτιά 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Γαρνίρετε με σιρόπι μέντας.
Μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας – ή ό, τι έχετε στην κουζίνα σας – για να τις εμπλουτίσετε, αν θέλετε. Επιλέξτε ανάμεσα σε φρούτα, ξηρούς καρπούς και βούτυρα καρπών. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι!
Διατηρήστε τα pancakes μέχρι 2 μέρες στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη.