Τα ρουστίκ μπισκότα cantucci από την Τοσκάνη, παραδοσιακά βυθίζονται σε κρασί Vin Santo στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος. Τα τραγανά μπισκότα αμυγδάλου είναι επίσης ιδανικά, για να τα συνδυάσετε με τον καφέ ή και σκέτα.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ολόκληρα αμύγδαλα
1/3 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά μαζί με μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να αναμειχθούν. Τελευταία, προσθέστε τα αμύγδαλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
3. Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και με λίγο αλεύρι στα χέρια, τυλίξτε τη ζύμη σε ένα ρολό. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Ψήστε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Κόψτε τα μπισκότα cantucci διαγώνια σε φέτες μισού εκατοστού. Σταθεροποιήστε τις φέτες σε όρθια θέση στη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι οι πλευρές είναι γίνουν χρυσές.