Υπέροχα pancakes με μπανάνα, για το πρωινό ή το brunch. Πόσα πρωινά δε λαχταράτε να ετοιμάσετε κάτι ξεχωριστό για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας; Κρατήστε τες ζεστές στο φούρνο όσο τις ετοιμάζετε, γαρνίρετε με σιρόπι και συνοδεύστε με ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ. Όλη η κυριακάτικη ευτυχία πασπαλισμένη με γλυκό σιρόπι σφενδάμου, γέλια κι αγκαλιές.
Υλικά
(για 3 άτομα)
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι τυρί cottage
3 αυγά
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
αλάτι
2 μπανάνες
λάδι
Ζεστό σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το γιαούρτι, το τυρί cottage, τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
2. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
3. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμιχθεί.
4. Ρίξτε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα για κάθε πάνκεικ.
5. Μόλις βάλετε τις τηγανίτες στο τηγάνι, προσθέστε τρεις ή τέσσερις φέτες μπανάνας απευθείας σε κάθε τηγανίτα, πιέζοντάς τες απαλά. Ψήστε για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν οι κορυφές. Αναστρέψτε τις τηγανίτες και ψήστε τη δεύτερη πλευρά για 3 λεπτά περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν.
6. Σερβίρετε τα Pancakes με Μπανάνα με περισσότερες μπανάνες σε φέτες και σιρόπι σφενδάμου.