κρέπες σε πιάτο, πάνω σε πάγκο κουζίνας
Ιδέες & Συνταγές

Κρέπες γεμιστές με Ρικότα και Φράουλες

Οι Κρέπες γεμιστές με Ρικότα και Φράουλες ήρθαν για να νοστιμήσουν τα ανοιξιάτικα απογεύματα με αυτήν την ξεχωριστή συνταγή. Συνοδεύστε τες με τον καφέ σας, από πρωινό και branch μέχρι λαχταριστό κέρασμα για τους καλεσμένους σας, μέρος του μπουφέ ενός πάρτυ ή ως ιδανικό επιδόρπιο. Σε όποια περίσταση κι αν τις φτιάξετε, το σίγουρο είναι πως θα έχετε μία υπέροχη, γευστική απόλαυση.

Υλικά
500 γρ. φράουλες
1 κούπα ρικότα
3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
κρυσταλλική ζάχαρη
ανάλατο βούτυρο
λεμόνι
2 φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα και ολόκληρα για στολισμό
αλάτι

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα ασπράδια με 4 κ.γ. ζάχαρη άχνη και λίγο αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι. Αραιώστε με 1/2 φλιτζάνι νερό ενώ ανακατεύετε.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και φτιάξτε 8 κρέπες.
3. Περάστε τη ρικότα μέσα από κόσκινο για να γίνει κρεμώδης και ανακατέψτε την με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
4. Κόψτε τις φράουλες σε φέτες. Ραντίστε την επιφάνεια κάθε κρέπας με λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με μπόλικη ζάχαρη. Από την άλλη πλευρά βάλτε 1 κ.σ. ρικότα και 5 φετάκια φράουλας. Διπλώστε τις κρέπες γεμιστές στη μέση και ψήστε τα για 3-4 λεπτά έως ότου η ζάχαρη καραμελωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *