φοκάτσια με προσούτο και ρόκα
Ιδέες & Συνταγές

Τραγανή Φοκάτσια με Προσούτο και Ρόκα

Η Φοκάτσια με Προσούτο και Ρόκα είναι μια εύκολη και γρήγορη πρόταση για να σερβίρετε σε μια βραδιά με φίλους. Η επιτυχία της συνταγής βασίζεται από τη μία στο μεράκι που θα βάλετε για να φτιάξετε τη ζύμη και από την άλλη στην ποιότητα του προσούτο.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. σιμιγδάλι
180 ml γάλα
30 γρ. φρέσκια μαγιά
5 φέτες ψιλοκομμένο προσούτο
2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Λεπτό και χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε απαλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Διαλύστε τη μαγιά σε 3/4 φλιτζανιού νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε στο μείγμα με το αλεύρι 2 κ.γ. ζάχαρη, ανακατέψτε και στη συνέχεια αρχίστε να ζυμώνετε, προσθέτοντας σιγά σιγά τη μαγιά στο αλεύρι.
2. Προσθέστε το γάλα, 1/4 φλιτζάνι λάδι, και 2 κ.γ. αλάτι.
3. Κάντε τη ζύμη μία μπάλα και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Καλύψτε με μια υγρή πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Λαδώστε ένα ταψάκι. Απλώστε τη ζύμη με τα δάχτυλα σας και αφήστε να ξεκουραστεί για άλλα 10 λεπτά.
5. Απλώστε τη σάλτσα, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
6. Μόλις αφαιρέσετε από τον φούρνο, στρώστε αμέσως τις φέτες προσούτο και γαρνίρετε τη φοκάτσια με φύλλα ρόκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *