φαρφάλες με ρεβύθια σε πιάτο πάνω σε τραπέζι
Ιδέες & Συνταγές

Φαρφάλες με Δροσερή Σάλτσα Ρεβυθιού

Πολύ εύκολο στην προετοιμασία και εξαιρετικά νόστιμο γεύμα για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά
1 και ½ φλιτζάνι βραστά ρεβύθια
500 γρ. φαρφάλες
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
νερό από τα ζυμαρικά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό από μισό λεμόνι
Τριμμένη Grana Padano

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Αλέστε 1 φλιτζάνι ρεβύθια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση και να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε με λίγο ακόμα νερό.
3. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τη σάλτσα ρεβιθιού. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα υπόλοιπα ρεβύθια. Γαρνίρετε με τριμμένη grana padano και φέτες λεμονιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *