πιάτο με λαζάνια από σπανάκι
Ιδέες & Συνταγές

Φρέσκα Λαζάνια Μπολονέζ από Σπανάκι

Τα Λαζάνια Bolognese είναι ένα αγαπημένο, κλασικό πιάτο, ειδικά αυτή η υγιεινή εκδοχή με σπανάκι. Οι στρώσεις από κρεμώδη μπεσαμέλ, πλούσια σάλτσα και λεπτά φύλλα ζυμαρικών θα σας κάνουν να θέλετε κάθε φορά περισσότερο.

Υλικά

(για 6 άτομα)

400 γρ. κιμά βόειο
150 γρ. μπέικον
2 καρότα ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι
1 σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι γάλα
ζωμός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα βούτυρο
αλάτι
μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τον κιμα. Πρώτα, κόψτε το μπέικον σε κύβους και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε 3 κ.σ. λάδι ή βούτυρο, το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει για 25-30 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
2. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, καλύψτε και σιγοβράστε αργά για περίπου δύο ώρες. Προσθέτετε ζωμό ανάλογα με τις ανάγκες. Όταν τελειώσει, προσθέστε λίγο γάλα για να ελαφρύνετε την οξύτητα της ντομάτας και αλατοπιπερώστε.

3. Για τα λαζάνια: Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι. Βράστε και κάντε πουρέ το σπανάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι, τα αυγά και το σπανάκι μέχρι να γίνουν μια συμπαγή ζύμη. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και κόψτε σε μεγάλα ορθογώνια. Βράστε τα φύλλα ζυμαρικών μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε σε καθαρές πετσέτες, για να στεγνώσουν.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

5. Για τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
6. Λαδώστε ένα ταψί. Τοποθετήστε μία στρώση από τα λαζάνια, μία στρώση σάλτσας, μια στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύψτε με μπεσαμέλ, λίγα κομμάτια βούτυρο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Όταν η κορυφή είναι χρυσή, αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *